Zo wordt je eerste afspraak een succes

Je bent verloofd – gefeliciteerd! En nu? Waar begin je, waar moet je op letten en vooral: hoe vind je je droomjurk voor de belangrijkste dag van je leven?

Bij jouw eerste afspraak bij Koonings helpt jouw ​​eigen stylist je bij het vinden van jouw trouwjurk. Uit een selectie van ruim 4.500 trouwjurken op zo’n 11.000 m² loodst zij je langs verschillende modellen en stijlen waaruit je jouw favorieten kunt kiezen, die je vervolgens kunt passen in jouw eigen ruime kleedkamer.

Omdat een bruiloft als deze even mooi als uitgebreid is, hebben we hier een paar handige tips voor je op een rij gezet. Hierdoor wordt niet alleen jouw pasafspraak een succes, maar kan je ook met gemak en plezier uitkijken naar jouw eerste afspraak en de zoektocht naar jouw trouwjurk.

#Timing

Je kiest een trouwjurk die speciaal voor jou wordt besteld en vervolgens perfect op jou wordt afgestemd. Wij raden je aan om je pasafspraak rond 8 maanden vóór je trouwdag te boeken, aangezien de levertijd bij sommige modellen enkele maanden kan duren. Voor de pasafspraak zelf kun je dan ongeveer 2 uur inplannen.

#Budget

Denk vooraf na over het budget dat je aan je trouwjurk wil uitgeven en denk ook na over de kosten voor het aanpassen van de jurk en accessoires zoals schoenen, sieraden en sluiers. Als je je zoektocht start met een exact budget en dit communiceert met je stylisten, bespaar je jezelf de enorme teleurstelling van verliefd worden op een jurk die buiten de gestelde grenzen valt. Je stylist adviseert en ondersteunt je graag. Bij Koonings vind je een enorme keuze aan verschillende jurken in verschillende prijscategorieën. De goedkoopste modellen beginnen rond de € 1.500,- . Ter referentie: bruiden geven gemiddeld zo’n € 2.400 uit aan een jurk.

#Voorbereiding

Heb jij al een duidelijk beeld van hoe jouw trouwjurk eruit moet zien? Maak screenshots, zet je favorieten vast en maak een moodboard om mee te nemen naar je afspraak. Dit geeft je stylist de mogelijkheid om precies te begrijpen wat je wilt, zodat zij samen met jou de perfecte trouwjurk in het assortiment kan vinden.

Trouwens, zelfs als je totaal geen idee hebt wat bij je past of hoe jouw droomjurk eruit zou moeten zien, weet je waarschijnlijk toch wel wat je niet wilt? Dit helpt ook en is zeker een no-go moodboard waard!

#Item Pieces

Heb je al de juiste schoenen of bepaalde sieraden die je zeker wilt dragen op jouw trouwdag? Je mag alles meenemen naar je afspraak. Dit helpt bij het kiezen van kleding en geeft je de kans om alles vanaf het begin goed op elkaar af te stemmen. Wist je dat we bij Koonings ook een eigen accessoirewinkel hebben? Neem contact op met je stylist en zij adviseren je over de juiste schoenen, (haar)sieraden, sluiers en ondergoed.

En hier is een kleine professionele tip: draag idealiter naadloos, huidskleurig ondergoed, tijdens het passen. Hierdoor voorkom je dat het doorschijnt en krijg je een nog betere indruk van je jurk.

#Entourage

Veel mensen zullen deze bijzondere dag zeker met je willen beleven. We raden je echter aan om naar jezelf te luisteren en na te denken over met wie je daar echt wilt zijn. Niet alleen maken veel meningen een beslissing soms wat moeilijker. Meestal weet je precies hoe gereserveerd of direct de mensen om je heen hun mening delen en welk gevoel zij jou geven. Het zoeken naar een trouwjurk is jouw grote dag waarop je op zoek gaat naar je droomjurk – houd hier rekening mee bij het kiezen van je entourage en vertrouw erop dat je styliste altijd #teamBride is!

Vind je het lastig om naar je eigen stem te luisteren als er zoveel meningen zijn, dan hebben wij de volgende tip voor je: vraag je entourage vooraf om hun mening voor zich te houden als je de kleedkamer uitstapt. Dit geeft je de mogelijkheid om gevoel te krijgen voor de jurk, jezelf in de spiegel te bekijken en je eigen mening te vormen.

#Cry me a river

Tussen jou en mij, ook al suggereren tv en films dit, kunnen we je vertellen dat maar heel weinig bruiden daadwerkelijk huilen als ze hun trouwjurk vinden! De meeste mensen bewaren hun tranen voor de grote dag! Wacht dus niet en twijfel niet of deze magische jurk echt voor jou is, alleen maar omdat er geen tranen zijn. Als je je op je gemak voelt en jezelf naar je toekomstige partner ziet lopen, dan is de beslissing de juiste. Je voelt het!

Beste bruiden, met deze tips zijn wij er zeker van dat het vinden van jouw trouwjurk een onvergetelijke en mooie ervaring wordt. Kun je niet wachten? Onze stylisten helpen je graag verder bij Koonings – de grootste bruidswinkel ter wereld.