Hangt je trouwjurk klaar om opgehaald te worden?
Hier hou je rekening mee.

Jouw trouwjurk is aangepast aan jou en jouw wensen en met de hand op maat gemaakt voor jou. Eindelijk is het zover en volgt de derde en laatste datum: afhalen! We weten hoe spannend deze afspraak voor je is, omdat het ook aangeeft dat je binnenkort door het gangpad loopt om eindelijk “Ja – ik wil!” tegen elkaar te kunnen zeggen.

Zoals gezegd is het al zover: het ophalen van jouw trouwjurk. Alle besproken wijzigingen hebben wij voor jou geïmplementeerd. Bij jouw derde en laatste afspraak hebben wij een laatste pasbeurt om er zeker van te zijn dat alle aanpassingen naar wens zijn en dat jouw trouwjurk perfect past. Dan is het eindelijk zover en je kan jouw trouwjurk mee naar huis nemen.

Maar hoe vervoer je je trouwjurk op de juiste manier? En hoe kun je het het beste thuis bewaren? Dit en meer lees je allemaal in deze blog.

VIP bruid met styliste Romy

Koonings’ stylistentips:

  • Het begint al met het correct vervoeren van de jurk. Kom je met de auto? Je kunt de jurk met kledingzak het beste over de gehele achterbank plaatsen om kreukels te voorkomen. Als dit niet mogelijk is, hang de jurk dan aan het achterste handvat en verdeel de lengte in de voetenruimte van de auto.
  • Thuis bewaar je jouw trouwjurk het beste op een droge, koele en schaduwrijke plek zonder direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Het is belangrijk om de jurk over de volle lengte te laten hangen. Je kunt hem daarom het beste aan een hangertje aan een deur of kledingkast hangen en uit de tas halen, zodat hij in de lucht kan hangen – dit voorkomt kreukels.
  • Zorg ervoor dat de jurk niet aan de bandjes hangt, maar aan de lussen (bevestigd aan de binnenkant van de jurk) aan de hanger zodat deze zijn vorm niet verliest.
  • En natuurlijk: vraag je stylisten om advies en tips. Zij kent de modellen en materialen het beste en kan jou tot aan jouw trouwdag precies vertellen hoe je de stof het beste kunt behandelen.

Destination wedding? Lees ook deze tips!

  • Stop de trouwjurk nooit in jouw ingecheckte bagage bij de balie; het risico dat je deze kwijtraakt of te laat op jouw bestemming aankomt, is helaas te groot. Je kunt hem daarom beter meenemen als handbagage (in een kledingtas). Neem zeker contact op met de luchtvaartmaatschappij en informeer vooraf naar hun transport richtlijnen.
  • Als het niet anders kan en je de jurk in een handbagage moet vervoeren, zorg er dan voor dat je hem uit de kledingtas haalt en vloeipapier gebruikt om de trouwjurk zo voorzichtig mogelijk te vervoeren. Als je parels en kristallen op je jurk hebt, is het belangrijk om deze voldoende af te dekken met vloeipapier – enerzijds om ze te beschermen, maar ook om de stof tegen krassen te beschermen.
  • Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen raden wij je aan de jurk netjes aan een hanger te laten hangen.

Als je deze tips in gedachten houdt, is het perfect voor jouw trouwdag. Mocht er in de tussentijd iets onverwachts gebeuren, dan kan je ons altijd bellen. Wij helpen je graag verder en geven je tips.