Het aftellen naar je bruiloft is begonnen:
een ontspannen voorbereiding op de huwelijksochtend!

Over een paar uur is het zover. Jij zegt ‘ja’ tegen je ware liefde en daarmee zeg je ja tegen een toekomst samen. Wat een belangrijke dag! En natuurlijk gaat dit voor de meeste mensen zeker met veel emoties gepaard. Maar wat moet overheersen – in de dagen vóór en vooral op de ochtend van de bruiloft – is de voorpret. 

Hoe je de laatste meters onnodige stress kunt vermijden en een ontspannen “voorbereiding” op de huwelijksochtend kunt ervaren, hebben wij hier voor je samengevat. Vooraf gezegd, een goede voorbereiding en duidelijke communicatie helpt je in ieder geval.

Tip #1

Op de ochtend van jouw trouwdag hoef je je alleen met de allerbelangrijkste zaken bezig te houden. Je moet je kunnen focussen op jouw welzijn en jouw styling. Als je de avond ervoor goed gebruikt om je voor te bereiden, heb je een ontspannen ochtend. En als we het over voorbereiding hebben, bedoelen we vooral dat je de avond ervoor alles klaar hebt staan ​​wat je nodig hebt voor de volgende dag. Zorg ervoor dat de jurk kreukvrij hangt, de schoenen eronder zitten, alle accessoires klaar liggen en je tas al gevuld is met alles wat je nodig hebt. Weet je niet zeker of je alles hebt? In onze blog vind je nog meer handige tips over wat in elke bruidshandtas moet. Leg ook jouw kleding klaar voor de komende dag die je tijdens de voorbereiding zal dragen. Niemand wil de afgelopen uren iets moeten verzamelen.

Tip #2

Style jij zelf je nagels? Dan is de avond ervoor het perfecte moment. Hier heb je voldoende tijd om alles veilig te laten drogen en om geen lelijke vlekken op je nagellak te krijgen. Tegelijkertijd kan je er vrij zeker van zijn dat ze de volgende ochtend niet gechipt zijn en dat de ring aan jouw mooi verzorgde handen wordt geplaatst.


Tip #3

Is iedereen geïnformeerd, zijn ze op de hoogte van de timing en weten ze naar welk adres ze toe moeten? Geweldig. Deel gerust – zelfs op korte termijn – het telefoonnummer van jouw bruidsmeisje met jouw dienstverleners, zoals fotografen, locaties, taartenbakkers, chauffeurs, muzikanten etc., zodat zij eventuele korte vragen kunnen beantwoorden. Het is ook handig om het tijdschema en alle belangrijke informatie in een e-mail of op een DIN A4-blad weer te geven. Dit neemt op de dag zelf veel organisatorische druk van je af – geloof ons.

Tip #4

 Plan ‘s ochtends voldoende tijd in voor je me-time. Een lange douche en een stevig ontbijt – in plaats van een snelle hap tussen het stylen en aankleden – kunnen wonderen verrichten. Begin jij de dag het liefst met je favoriete muziek of in stilte, met het raam open en fluitende vogels, of met een korte wandeling alleen? Wat je ook besluit, doe wat voor jou het beste voelt, maar vooral in alle rust.

Tip #5

Na jouw persoonlijke me-time kunnen de dingen langzaam op gang komen. Pro tip: De kleding die je tijdens de Getting Ready draagt, moet vooral comfortabel zijn en gemakkelijk uit te trekken. Draag ‘s ochtends geen beha of sokken en draag alleen kleding die geen opdrukken achterlaat. Het beste is een badjas of sweatshirtjasje met ritssluiting, zodat je zeker weet dat je je haar of make-up niet verpest tijdens het omkleden na het stylen.

Tip #6

Afhankelijk van hoe moeilijk je haar- en make-upstyling is, plan je minimaal 2 uur tijd in. Ook hier kun je beter niet te strak plannen. Je wilt niet in de jurk moeten springen en daarna gaan. Gun jezelf de tijd om de jurk rustig aan te trekken en eventueel je eerste foto’s te maken. Deze rust straal je uit op de bruiloft en dit zal ook terug te zien zijn op je foto’s.

Tip #7

Over foto’s gesproken. Gaat de trouwfotograaf jullie vergezellen tijdens jullie voorbereidingen? Maak vooraf duidelijk wat je wel en niet gefotografeerd wilt hebben. Je zou je op elk moment op je gemak moeten kunnen voelen zonder dat je jezelf die ochtend de hele tijd hoeft uit te leggen. Als je iemand hebt die jou vergezelt tijdens de Getting Ready, zoals jouw bruidsmeisje, kan je haar ook op de hoogte stellen, zodat zij je dienovereenkomstig kan ondersteunen en ervoor kan zorgen dat de fotograaf precies vastlegt wat je wilt.

Tip #8

Vindt jouw voorbereiding thuis plaats en gaat de fotograaf met jou mee? Zorg ervoor dat er voldoende daglicht in de kamer is en gebruik de avond ervoor om wat op te ruimen, zodat de achtergrond er mooi uitziet op de foto’s.

Tip #9

Bedenk vooraf goed wie je de ochtend voor de bruiloft bij jou Getting Ready wilt hebben. De emoties beginnen hier, je hebt niemand nodig die je zenuwachtig maakt. Is er precies zo iemand in jouw omgeving en weet je niet hoe je hem of haar kunt tegenhouden? Onze tip: verdeel taken! Dit houdt ze bezig, zorgt ervoor dat ze zich betrokken voelen en jij kunt genieten van je rustige ochtend.

Wij hopen dat je hier nuttige tips vindt en wensen jou een heerlijke en ontspannen start van jouw trouwdag.