De mooiste zomer haartrends voor 2024

Het zomerseizoen staat voor de deur. Tijd om uit je winterslaap te komen en buiten te stralen. Jouw haar draag je altijd dus zorg dat je met het juiste kapsel die zonnige dagen stralend door komt. Wij zetten voor jou de nieuwste zomer haartrends van 2024 op een rijtje zodat jij met een goede dosis inspiratie naar de kapper kan! Het leuke aan de haartrends van dit moment: er zit echt voor iedereen wat tussen! Van extra korte bob’s tot het langste mermaid hair. 

Mermaid hair

We zagen deze trend een tijdje geleden al voorbij komen en nu is hij weer terug: lang, golvend haar. Oftewel: mermaid hair! Jij voelt je sprookjesachtig mooi op het strand deze zomer met lange lokken die gerust tot je middel mogen reiken. Of je nu voor jouw natuurlijke krullen gaat, nonchalante golven of gedefinieerde krullen draait met jouw krultang, jij bent helemaal on trend als je haar tot ver over je schouders rijkt. Kenmerkend voor deze look is om zo min mogelijk lagen in je haar te laten knippen. Zoek de speelsheid in de kapsel vooral in wat face framing lagen rond het gezicht. 

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Slick bun

Deze look is perfect voor iedereen met halflang tot lang haar: de slick bun. Er zijn allerlei variaties van deze look mogelijk: met midden- of zijscheiding, met losse plukjes naast het gezicht, een lage of hoge bun, alles kan als het er maar strak en slick uit ziet! Pak je haarspray er dus maar bij want opspringende plukjes zijn voor deze look een no-go! Naast de classy en trendy uitstraling van de slick bun is het ook nog eens mega praktisch tijdens de hete zomerdagen. Bij deze look adviseren wij ook een frisse, glowy make-up waarbij je ook niet hoeft te besparen op de highlighter. Jij zal stralen als de zon deze zomer!

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

De haarband

Het zomerse klimaat kan ook zorgen voor een hoge luchtvochtigheid waar jouw haar misschien wat minder blij van wordt. Maar geen zorgen: de haarband is terug van weg geweest! Waar je het haar rond het gezicht natuurlijk kan stylen mag je met deze trend er ook voor kiezen al je haar naar achter te schuiven met de haarband. Precies, zoals we deden in de 90’s en early 00’s. Praktisch tijdens de warme dagen, want jouw haar plakt niet meer vervelend op je voorhoofd. De haarband zelf mag ook weer een nonchalante look hebben. Hoewel wij natuurlijk ook erg houden van de haarbanden met parels en stenen zijn ook de brede, stoffen haarbanden weer helemaal on trend. 

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

De mini bob

Deze look zien we overal: op de catwalk en op social media. De mini bob is een extra fashionable variant op de altijd geliefde boblijn. Waar de lengte van de  meeste boblijn’s liggen tussen kin en schouders is de mini bob extra kort. De lengte van jouw haar ligt met deze look tussen kaak en kin. Een gedurfd kapsel (de nekharen zijn echt héél kort!) maar wel een kapsel waar jij een statement mee maakt. Staat de mini bob iedereen? Nee! Heb jij een heel rond gezicht zouden wij niet voor deze look gaan. Maar heb jij een kaaklijn waar je “U” tegen zegt en hoge jeukbeenderen, dan versterkt de mini bob al deze prachtige kenmerken van jouw gezicht. Ook deze look is lekker comfortabel tijdens de warme zomerdagen: jouw nek blijft lekker koel. Wel goed insmeren natuurlijk!

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Blog haartrends 2024

Hopelijk heb jij na het lezen van deze blog voldoende inspiratie voor jouw zomerlook van 2024. De kappers van Koonings Beauty & Hair staan klaar om jou het kapsel te geven waar jij deze zomer mee kan stralen!

Je maakt gemakkelijk een online afspraak met één van onze beauty experts via de onderstaande knop. 

Maak een afspraak