Blog

01-05-2012 Klant aan het woord

De liggende bruid!

Afgelopen donderdag en vrijdag was het zover, Roos Prommenschenckel stapte in haar huwelijksbed. Ze trouwde die dagen met Marino Vossen. Koonings Bruidsmode heeft samen in overleg met Roos een prachtige bruidsjurk afgeleverd die staant, zittend in de rolstoel en liggend erg mooi viel door de split die er speciaal was ingemaakt.

Roos, die in 2006 de allereerste mis(s)verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking heeft gewonnen, brengt de helft van haar dagen liggend door. Doet zij dit niet dan gaat haar hoofd zover naar achteren dat ze geen lucht meer krijgt. Al haar dagen zijn anders dan die van gezonde mensen, zo ook haar trouwdag(en). Twee dagen had zij kasteel Heeswijk tot haar beschikking. De eerste dag voor het burgerlijk huwelijk, de bruidsreportage en een uitgebreid diner en de tweede dag vierde ze hier haar feest en sneed ze haar eigen gemaakte bruidstaart aan. Op het kasteel stond er een wit hemelbed waarop Roos tussendoor kon liggen, dit gaf een sprookjesachtig effect. Roos: “Als ik toch moet liggen, kan ik het beter goed doen".

Voorafgaand aan het feest trouwden Roos en Marino in de st. Willibrorduskerk in Heeswijk, waar ze met een hele lange hummer arriveerde met al hun bruidsmeisjes, ouders en schoonouders er ook in. Roos en Marino hadden zes bruidsmeisjes en vier bruidsjongens. In de kerk stond Roos haar ligrolstoel klaar. De rolstoel was aangepast aan de kleuren van de bruidsmeisjes. Roos en Marino spraken zelf hun huwelijksgeloften uit. Marino vertelde oa. dat hij van Roos houdt omdat ze een goed mens is, onbevooroordeeld en puur is. Roos vertelde allemaal verschillende redenen waarom en wanneer ze van Marino houdt. Bijvoorbeeld als hij zijn auto stopt om een oud vrouwtje te helpen met oversteken. Ze sloot af met het feit dat zij niet kan kiezen voor haar beperking maar hij wel en dat hij ondanks de beperking toch voor haar kiest. Dat hij nooit klaagt over de dingen die hij daardoor moet doen. Dat Roos zich bij Marino niet beperkt voelt en ze hem daarvoor wil bedanken en van hem houdt.

Roos: “Als ik toch moet liggen, kan ik het beter goed doen".

 


Roos had een prachtige jurk van Koonings Bruid & Bruidegom die door de split die Roos er in had laten maken zowel staand, liggend als zittend erg mooi viel. Ze wilde namelijk wel een wijde jurk, maar met een hoepel zou iedereen in haar jurk kijken als Roos zit of ligt. Marino had ook een heel mooi pak, die in het ene licht bruin leek en in het andere licht grijs. Foto 1,2 en 3 zijn gemaakt door fotograaf Cindy Otgaar van Puremoments

 

Achtergrondinformatie Roos/ Stichting/ Marino:

Roos Prommenschenckel kreeg in 2004 torticollis spasmodica, een neurologische aandoening waarbij de nekspieren zich te veel aanspannen. Daardoor kan ze maar korte periodes achter elkaar zitten of staan. Ze ligt gemiddeld de helft van de dag en verplaatst ze zich bij grote afstanden in een ligrolstoel.

Roos won in 2006 de allereerste Mis(s)verkiezing, voor vrouwen met een lichamelijke beperking live uitgezonden door de TROS.

Roos strijdt al sinds jaren om de positie van mensen met een lichamelijke beperking te verbeteren, eerst als Ambassadeur van Onbeperkt Nederland en nu vanuit de Roos Prommenschenckel Foundation. Vanuit die functies heeft ze gesproken met vele politici, organiseerde zij een ontbijt tussen lichamelijke beperkte jongeren en bedrijven om de arbeidsmarkt te verbeteren en bracht zij een kalender op de markt om te laten zien dat een handicap maar een detail is van wie je bent. Verder speelde Roos in het najaar van 2010 in de voorstelling Kreukel Dialogen van Matin van Veldhuizen, werkt zij aan een project om de treinen in Nederland toegankelijk te maken voor onder andere rolstoelgebruikers en heeft zij PimpedbyRoos op de markt gebracht. PimpedbyRoos is een lijn van producten waarmee mensen met een lichamelijke beperking hun rolstoel, rollator of kruk kunnen aanpassen aan hun kleding, een gelegenheid of hun persoonlijke smaak.
www.roosprommenschenckelfoundation.nl, www.pimpedbyroos.nl, info@roosjeprom.nl

Marino Vossen heeft inmiddels 11 jaar een relatie met Roos Prommenschenckel. Na 3 jaar kreeg Roos haar lichamelijk beperking. Marino heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In 2008 werd hij beëdigd als advocaat en sindsdien werkt hij bij advocatenkantoor SBM advocaten te Houten. Voor Marino is Roos altijd dezelfde lieve vrouw gebleven die hij heeft leren kennen als jongen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marino Vossen via 06-15336923
Roos Prommenschenckel via 06-28356733 of roos@rpfoundation.nl

 

Bekijk hieronder meer trouwfoto’s