Blog

08-08-2016 Blogberichten

Nederlandse versie Say Yes To The Dress wordt opgenomen bij Koonings

De tv-hit Say Yes To The Dress breidt haar succes uit naar Nederland. De serie waarin bruiden op zoek gaan naar de ultieme jurk gaat zich afspelen bij Koonings in Deurne. Ze werd vrijdagochtend door haar hele team overvallen met champagne en taartjes, eigenaresse Ramona Poels van bruidsmodespeciaalzaak Koonings. „Bij iedereen stroomt er vandaag extra adrenaline door het bloed”, zegt haar zus Manuela met een grote glimlach op haar gezicht. Je hoort tenslotte niet iedere dag dat je werkvloer het decor wordt van een televisieserie. Waarin je bovendien dikke kans loopt een rol te gaan spelen.

Ramona Poels (35) verkeert de hele dag al in een feeststemming. De telefoon staat roodgloeiend en op de website is het filmpje met het nieuws al 80.000 keer bekeken. „Het is een bekroning op alles wat we hier samen doen. En we zetten er ook Deurne een beetje mee op de kaart, dat is extra leuk.” Een maand of twee geleden belde vrouwenzender TLC haar ineens op, vertelt ze terwijl we door sprookjesachtige ruimtes met drieduizend verschillende bruidsjurken lopen. „Ze vroegen me of ik het zag zitten om de Benelux-versie van Say Yes To The Dress hier op te nemen.”

Inmiddels hebben zich deze ochtend al honderden vrouwen aangemeld. In navolging van de tv-hit in Amerika, Canada en Australië staan ze allemaal te springen om met hulp van professionals een droomjurk te vinden.
De Amerikaanse stylist Randy Fenoli - die internationale bekend werd door de Amerikaanse versie van Say Yes- zal ook in de Nederlandse editie een rol spelen als stylist en adviseur. Hij doet dat afwisselend met Ramona.
Het uitzoeken van een jurk duurt in haar zaak gemiddeld twee uur, vertelt ze. „In die tijd pas je zo’n vijf of zes jurken. Meer is ook niet slim, want dan zie je door de bomen het bos niet meer.” Het belangrijkse ingrediënt van de serie is vooral het persoonlijke verhaal achter de bruid; daar selecteren de makers de vrouwen op.

Echt verbaasd was Ramona niet dat haar bedrijf werd uitverkoren. „Ik ben bekend in de hele bruidsmodewereld. In Nederland ben ik de enige op dit niveau. Maar het belangrijkste is dat we hier een heel hecht team zijn van veertig man. We zijn een echt familiebedrijf. Onze moeder Ineke is hoofdcoupeuse en mijn zussen Natasja en Manuela werken ook in de winkel.”

De opnames gaan in september van start. Elke aflevering worden er drie bruiden gevolgd.

Bekijk hieronder meer foto's