Blog

11-01-2016 Ramona Poels

Door de ogen van bruidsfotograaf Michiel Fischer

Het is vanuit Deurne een eindje rijden voordat we in de studio van Michiel zijn. In Almere, vlakbij de snelweg heeft hij hier zijn eigen studio34X staan. Hoewel de meeste bruidsparen op locatie foto’s maken, wilden we toch graag weten wat deze man allemaal te bieden heeft. We zijn dan wel niet in Brabant, maar het voelt meteen vertrouwd. Michiel is een hele gastvrije en warme man, waar je je direct op je gemak bij voelt. Voordat we gaan zitten en deze beroepsfotograaf het hemd van het lijf vragen, krijgen we een rondleiding in zijn bijzondere en veelzijdige studio.

Hoe ben je in de bruidsfotografie terecht gekomen? 

“Als 15-jarige jongen liep ik mee met de dorpsfotograaf, dat was nog begin jaren 80. Wat mij toen opviel waren de oersaaie plaatjes die er gemaakt werden. Ik wilde dat toen al anders…Trouwen is een van de mooiste dagen uit je leven, die vrolijkheid, verliefdheid en alle andere emoties wilde ik echt graag vastleggen.” 

Als je een bruiloft fotografeert, hoe ziet dit er dan uit?

“Ik ben het liefst zo vroeg mogelijk aanwezig om de hele dag realistisch vast te kunnen leggen. De energie van het huiselijke in me op te nemen, het contact op te bouwen met familie en vrienden die meehelpen de dag soepel te laten verlopen. Het bruidspaar ken ik natuurlijk al van de voorgesprekken en vaak ook van de pre-wedding shoot, maar de rest van de familie is ook erg belangrijk voor mij.”  

Wat vind je belangrijk in een foto?

“Dat de fotograaf vastlegt hoeveel moeite er is gedaan voor deze dag. Van de jurken van de bruidsmeisjes, de families bij elkaar tot de opgedekte tafels bij het diner.”  

Wie of wat inspireert je?  

“Licht en beeld. Licht is magisch. Dat is het eerste wat onze ogen registeren bij de geboorte. Wanneer je een persoon in het juiste licht ziet en je kunt dat vastleggen, dan heb je een geslaagde plaat”

Waar moeten mensen op letten bij het uitkiezen van een bruidsfotograaf?

 “Vooral de klik is erg belangrijk. Daarnaast moet het werk van een fotograaf je wel aanspreken, al weet een goede fotograaf ook verschillende stijlen vast te leggen..”  

Wat maakt nou een mooie foto? 

 “Dat de juiste sfeer overkomt van hoe de dag eruit ziet. Ook als je jaren later nog terugkijkt in je album dat je direct die dag weer herleeft.”

Wat kun je bruidsparen in jouw studio bieden, iedereen wil toch foto’s op locatie? 

“Steeds meer mensen willen iets unieks, iets eigens. Bijvoorbeeld een uitnodiging met daarop hun foto, een vrijgezellen shoot of een thema shoot die niet weersafhankelijk is. Dan is mijn studio een uitkomst..

Voor meer informatie over Michiel, zijn werk of zijn studio

http://bruidsfotografie-michielfischer.nl/

Bekijk hieronder meer foto's