Blog

05-01-2016 Ramona Poels

Een interview met designer Rosa Clará

Haar collectie 2016 is gevuld met contrasten en details die de essentie van vrouwelijke schoonheid weten te benadrukken. Met als inspiratiebron de diva’s uit de jaren ‘30 en ’40, zijn de jurken een icoon vol met rijke texturen en geborduurde sprankelende broches.
De tweede lijn van inspiratie kwam uit het Victoriaanse Tijdperk; moderne vormgeving met een klassieke uitstraling. De lichtgewicht rokken creëren een spectaculair volume en gecombineerd met een gebreide top of blouse vormen zij een verfijning met een vleugje jeugdige spontaniteit.

Hoe ben je in de bruidsmode terecht gekomen?

17 jaar geleden realiseerde ik me dat er iets essentieels miste op de bruidsmarkt. Er waren natuurlijk wel trouwjurken, maar deze waren niet door mode geïnspireerd, waardoor bruiden maar weinig keuze hadden. Ik dacht dat ik een collectie kon creëren waarin gebruik werd gemaakt van hoogwaardige materialen én een trendy uiterlijk. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat we een heel nieuw begrip in bruidsmode hebben neergezet.

Elk jaar zet je een prachtige collectie neer, waar haal jij je inspiratie vandaan?

De bruiden zijn mijn eerste bron van inspiratie, hun wensen, hun droomjurken. Het is heel belangrijk om te weten waar zij naar zoeken voor hun grote dag. Ook de internationale fashion shows geven mij een goed beeld van de laatste trends en innovaties op gebied van stoffengebruik om daarmee aan de slag te gaan.

Wat vindt je belangrijk in een ontwerp?

De perfecte jurk is comfortabel en spectaculair! De bruid moet zich tegelijkertijd veilig en beeldschoon voelen, want deze jurk zal de meest bijzondere jurk van haar leven zijn en een deel gaan uitmaken van haar historie, omdat hij vastgelegd zal worden op alle foto’s en video’s van deze grote dag.

Wat onderscheid een Rosa Clará jurk van alle anderen?

Wij werken in onze collecties alleen met natuurlijke en luxe stoffen en materialen om zo ook de beste kwaliteit neer te kunnen zetten.

Hoe zou je een Rosa Clará bruid beschrijven?

Een Rosa Clará bruid is elegant en waardeert kwaliteit. Ze hebben een duidelijke stijl; eenvoudig, elegant en spectaculair. We werken alleen met hoogwaardige stoffen en bekijken bruidsmode vanuit een ander perspectief. Elk seizoen nieuwe modetrends met als uitgangspunt kwaliteit en eenvoud met prachtige belijningen.

Wat is het allerleukste aan het ontwerpen van een nieuwe collectie/jurk?

Ik houd ervan om te zien hoe we met de stoffen werken en wanneer het ontwerp op een model vormgegeven gaat worden.

Heb je zelf een favoriete jurk aller tijden?

Nee, ik zou er geen kunnen kiezen. Ik ben van mening dat er voor iedere bruid de perfecte jurk bestaat.

Als je mocht kiezen uit alle mensen op de wereld; voor wie zou je graag een jurk willen ontwerpen?

Voor mij zijn alle bruiden belangrijk. Het is mijn voorrecht om deel uit te maken uit een van de mooiste dagen in het leven van een vrouw. Een van mijn favoriete bruiden is Carolyn Bessette-Kennedy, zij was simpelweg oogverblindend.

Tot slot, als je nog iets mocht zeggen tegen een aanstaande bruid op zoek naar de perfecte bruidsjurk, wat zou dit dan zijn?

Wanneer je jouw jurk vindt, dan weet je het gewoon.. Wees jezelf en laat dit zien!

 

Meteen de gehele collectie van Rosa Clará bekijken?

http://www.koonings.com/bruidsmode/rosa-clar%C3%A1

 

 

 

Bekijk hieronder meer foto's