Blog

22-12-2016

Op 22 december jl. plaatsen wij de onderstaande blog over de laatste wens van Margot. Vandaag, 28 december, kregen wij het vreselijke bericht te horen dat zij vanochtend is overleden. Namens het gehele Koonings Team willen wij de familie en alle betrokkenen condoleren met dit enorme verlies. Wij wensen jullie allemaal veel sterkte toe en vinden het fijn dat we dit hebben kunnen doen voor Margo. 


"Mijn laatste wens is to say yes to the dress"

Wij krijgen regelmatig de vraag of Koonings wil helpen bij het vervullen van een laatste wens…. Meestal krijgen we “happy faces“ in onze winkel van bruiden die zich verheugen op DE dag en bij ons de ultieme jurk komen uitzoeken. Maar we staan ook zeker stil bij de andere kant van het leven. Met het oog op de komende feestdagen hebben we met liefde en plezier meegewerkt aan de wens van Margo.

Wij kregen een verzoek van Esther voor haar lieve vriendin Margo. Margo en haar dochter kijken altijd naar SYTTD en Esther had opgevangen dat ze heel graag nog naar Koonings wilde om een  bruidsjurk te passen aangezien ze geen “echte bruidsjurk “ op haar huwelijk heeft gedragen. Het werd een hele bijzondere dag met het hele gezin, Margo, haar man, dochter en zoon. Er zijn foto’s gemaakt van dit prachtige  gezin en zij hebben een herinnering voor het leven.  Wij zijn dankbaar dat we een bijdrage konden leveren.

Lieve Margo … het was een voorrecht jou te leren kennen…..
Wij wensen jou en je gezin namens het hele Koonings team een mooie kerst….

Het verhaal van Margo..

En in eens ben je ziek, heel ziek…
Is er iets wat we nog voor je kunnen doen? Wat zou je nog graag willen meemaken? Pfff….
Ik ben nooit iemand geweest van de grote wensen, laat staan van een bucketlist. Maar ja, het is natuurlijk wel fijn om nog een paar speciale herinneringen achter te laten. Dus toch maar aan het denken geslagen.

Sinds enkele maanden zijn mijn dochtertje en ik gezond verslaafd aan “Say Yes To The Dress”. Heerlijk, al die jurken kijken! Mijn man en ik zijn wel getrouwd, maar zonder groots feest en zonder mooie trouwjurk. Het plan was er: ik zou een bruidszaak bellen en vragen een paar mooie jurken te mogen passen. Kinderen mee en samen foto’s maken. Een herinnering waar we zeker heerlijk om zouden lachen. Zo’n plan moet je blijkbaar niet vertellen aan je goede vriendinnen. Diezelfde avond kregen we een uitnodiging om mee te gaan naar Wedding Palace Koonings om daar een middagje SYTTD te mogen meemaken. TLC was allang verdwenen, maar het personeel zou ons met open armen ontvangen voor “the whole package”.
Dat was wel iets meer dan ik in gedachten had, maar wie zegt daar nee tegen!

En óf we met open armen ontvangen werden! Bij de receptie werden we opgewacht door Gladys. Erg vriendelijk en vooral erg enthousiast. Als je niet weet wat je te wachten staat is de entree al een belevenis. Wat een enorm grote en prachtige zaak, met recht een “Palace”. Daarna tussen al die mooie jurken door naar een gezellige pasruimte gebracht. Er waren ook andere klanten aanwezig, maar er was zoveel privacy dat we dat nauwelijks hebben gemerkt.
Na een kopje koffie en een leuk gesprek over het bedrijf kwam Francé, de persoonlijke styliste. Geweldig! Ik werd met de minuut vrolijker en mijn gevolg ook. Na wat vragen stellen kwam de eerste jurk mét schoentjes tevoorschijn. Beetje passend maken, nog een riempje erbij en ik mocht gaan showen. Echt geweldig! Waarvan ik had gedacht dat het vooral komisch zou worden, was het ook heel ontroerend en écht mooi.

Er voegden zich nog twee dames bij ons gezelschap: beroepsfotografes die mijn vriendin had geregeld. Tja, toen moesten we natuurlijk de trap op. Prachtige foto’s en veel geduld van het personeel om de jurk op zijn mooist te laten uitkomen. Kinderen met een glimlach van oor tot oor. En toen mochten zij ook! In de tijd dat zij in een prachtig pak en jurk werden gestoken en een volledige fotoshoot kregen, ging Francée nog een jurk uitkiezen voor mij. Ook beeldig, maar hij kon toch niet tippen aan de eerste jurk.

Man en kinderen kwamen helemaal mooi terug naar onze pasruimte en na wat tranen maakten we nog meer mooie foto’s. Zo vloog de tijd voorbij en stapten we na twee uur weer terug in onze normale kleren.

Wat hebben we genoten van jullie: de gastvrijheid, de vriendelijkheid, het engelengeduld, de prachtige kleding, de lach en soms een traan, noem maar op.

Het was in één woord: FANTASTISCH!
Heel erg bedankt voor deze prachtige herinnering,

Fam. Dingelstad-Simons

 

Bekijk hieronder meer foto's