Blog

19-01-2018

Als je al ooit een bruidsmeisje of bruid bent geweest, dan ben je waarschijnlijk bekend met het concept van een ‘survival kit’ voor bruiloften. Het maakt niet uit hoeveel je gepland hebt van te voren of hoe gedetailleerd alles is ook vastgelegd, een ongeluk zit in een klein hoekje. En dan komt deze handige kleine (…of niet z’n kleine) kit van pas.

Deze ‘gewoon in het geval dat’ artikelen zijn bekend om de dag op meer dan een gelegenheid te redden. Omdat het haar onbetwiste plicht is om welke vuren de bruid van de bruiloft dan ook bedreigen, is het meestal de taak van het bruidsmeisje om deze kit samen te stellen en bij de hand te hebben. Maar ben jij een bruid die haar survival kit liever zelf samen stelt, dan is het uiteraard geen schande om alle essentiële spullen zelf te verzamelen. Vooral omdat je waarschijnlijk zelf precies weet wat je nodig hebt (of wilt, echter specifiek of irrationeel) tijdens een huwelijk noodgeval.

Onderstaande lijst bevat alleen de meest noodzakelijk dingen, aangezien we hopen dat je nooit je make-up, flesje water of telefoon vergeet op je grote dag. Zorg op de dag zelf wel dat de survival kit gemakkelijk te pakken is en dat je weet waar hij staat, maar laten we hopen dat je de kit niet nodig hebt op je speciale dag.

Maar als je het nodig hebt, ben je een held. En als het niet nodig is? Bewaar de survival kit dan voor het volgende huwelijk van een vriend/vriendin.

 1. Klein naai kitje met een schaartje, draad, knoopjes en veiligheidsspeldjes
 2. Pincet
 3. Extra lingerie
 4. Wattenstaafjes en make-up remover
 5. Tampons/inlegkruisjes
 6. Blaarpleisters
 7. Tissues
 8. Klein EHBO doosje
 9. Nagellak en nagellak remover
 10. Pijnstillers, allergiemedicijnen
 11. Zonnebrand
 12. Handoekjes
 13. Deodorant
 14. Granola repen – voor de snelle trek
 15. Rietjes – zodat de bruid kan drinken zonder haar make-up te verpesten
 16. Secondelijm
 17. Pen en papier
 18. Pepermuntjes
 19. Wit krijt – om snelle vlekjes uit je jurk te krijgen
 20. Witte duct tape
 21. Telefoon oplader
 22. Haarelastiekjes en schuifspeldjes
 23. Extra achterkantje voor oorbellen
 24. Bodylotion
 25. Alcohol – wanneer alles dreigt mis te gaan, zal een glas alcohol de ultieme back-up zijn. Heb een paar kleine vliegtuigflesjes met het favoriete drankje van de bruid gereed… just in case

Bekijk hieronder meer foto's