Vind uw product

Silhouet

Merken

Materiaal

Pagina's

Pagina's

Kies de perfecte vintage trouwjurk

De eigenlijke betekenis van vintage is tweedehands kleding dat weer in de mode is, maar het kan ook ‘van een goed jaar’ betekenen. Vintage kleding is kleding van vroeger ( meestal jaren 70-80) die nu weer veel gedragen wordt.

Meestal gaat het om kleding die typisch is voor een bepaalde tijdgeest en die een zekere stilistische waarde heeft. Vandaag de dag wordt de term vintage doorgaans gebruikt voor kleding die gemaakt is tussen 1920 en eind jaren zeventig. Redelijk wat verkopers van deze kleding trekken dat door naar het midden van de jaren tachtig. Zeer gewild is vintage in nieuwe of ongedragen staat.

Binnen de bruidsmode ben je als bruid net iets anders dan anders met een vintage trouwjurk. Vintage trouwjurken zijn aangepast aan de hedendaagse tijd, maar de authentieke charme blijft behouden. Vintage bruidsjurken zijn classy, chique, vrouwelijk en tijdloos. Antiek kant, katoen, broderie, zijde, oud tule, batist, satijn, laat je inspireren en oude tijden herleven. Ben je een bruid die houdt van nostalgie dan heb je een ruime keuze aan modellen. Alle stijlen sinds de jaren 20 mogen vintage genoemd worden. Of je nu kiest voor kort, lang, speels of strak, alles kan en mag. De vintage jurken zijn vaak voorzien van veel verfijnde details en geven de bruid een one-of-a-kind look.