Als ondernemer en ontwerper streef ik naar het allerbeste voor de mooiste dag van uw leven.

Hoe het allemaal begon, een meisjesdroom die werkelijkheid wordt!

Als klein meisje droomde en fantaseerde ik er al over om ooit een echte onderneemster te worden. Ik was heel ijverig en wilde eigenlijk altijd de beste zijn! Daardoor ontdekte ik al vroeg dat creatief bezig zijn en baasje willen spelen echt mijn ding was.
Toen voelde ik al dat er een ondernemersdrive in mij zat.

klein_cropRamona-Melissa-van-der-Meijde.jpg

Vaak hielp ik mee op mijn vaders loonbedrijf, reed mee op de tractor, boorde en timmerde, knutselde allerlei dingetjes in elkaar. Hij was èn is nog altijd een groot voorbeeld voor mij. Altijd was ik bezig met creatief denken en doen, een bezig bijtje noemde en noemt mijn moeder me nog steeds. Op 4-jarige leeftijd ging ik samen met mijn zusje Manuela als bruidsmeisjes modeshows lopen bij mijn oom en tante, die destijds Koonings Bruidsmode in Deurne runde. Vanaf dat moment was ik niet meer van het podium weg te slaan. Ik ging dansen en deed mee aan wedstrijden. Ik ontwierp al mijn danspakjes zelf en liet die vervolgens door mijn moeder maken.

 Ik heb ze nog allemaal bewaard. Tekenen was op de middelbare school mijn lievelingsvak want daar kon ik echt mijn creativiteit in kwijt! Tijdens het tekenen (waar ik vaak uren, dagen en zelfs weken mee bezig was) kreeg ik zoveel rust en bloeiden de mooiste ideeën op. Tijdens het maken van mijn tekeningen bedacht ik hoe ik ooit mijn dromen waar kon maken... een eigen zaak! 

Ik ontwierp al mijn danspakjes zelf en liet die vervolgens door mijn moeder maken.

In de schoolvakanties deed ik vakantiewerk, aardbeien en bonen plukken. Ik hielp thuis mee op het loonbedrijf, maaide het gras en stond op de aardappelrooier aardappels te sorteren!

Vanaf mijn 14e jaar ging ik ieder weekend met mijn moeder werken in de bruidsmode zaak van mijn oom en tante.

 


Schuren, lassen en schilderen van zwaar materieel tot en met het in elkaar zetten van analoge tv-antennes. Later kwam daar het besturen van tractoren en de grootste landbouwmachines bij. Ook dat was destijds één van mijn meisjesdromen, het worden van een echte loonwerkster. 

Ik leerde al heel vroeg om te denken, durven, doen, heel hard te werken en zuinig te zijn, om zo veel mogelijk centjes te sparen.

Vanaf mijn 14e jaar ging ik ieder weekend met mijn moeder werken in de bruidsmode zaak van mijn oom en tante. Eerst als poetshulpje en koffiemeisje, maar dit groeide al snel uit tot klanten ontvangen en aanspreken. Op een gegeven moment mocht ik ook bruidjes gaan helpen.

Oh, er was niets mooier dan een aanstaande bruid te mogen helpen met het uitzoeken van haar droomjurk. Het verkopen ging mij bijzonder goed af, want hierin kreeg mijn creativiteit weer de ruimte. 

klein_cropRamona-Melissa-van-der-Meijde.jpg

Ik bedacht tijdens de verkoop de meest aparte creaties, want ik wilde dat de aanstaande bruid zou slagen. Niets was mij te veel om de wens van de klant in vervulling te laten gaan, dat ontdekte ook de heer en mevrouw Koonings. Na de mavo geheel afgerond te hebben kreeg ik daar een vaste dienstbetrekking.

 

ramona-poels-catwalk-4-jaar-oud.jpg

Ik leerde enorm snel, wilde echt alles weten en ik deed mijn uiterste best om de zaak te laten groeien. Ik wist toen al dat hier mijn toekomst zou liggen en heb er bijna dag en nacht enorm hard voor gewerkt. Ik voelde dat hier zoveel kansen lagen.


Hier kon ik mijn ondernemersdrift en creativiteit kwijt. En toen op een dag deed de onvoorstelbare situatie zich voor. Mijn oom en tante hadden geen opvolgers toen zij een stapje terug wilde gaan doen. Zij stelden voor om de bruidswinkel (ik was ondertussen 17 jaar) samen met mijn moeder over te nemen. Mijn droom ging in vervulling! Als jonge onderneemster, samen met mijn moeders vakmanschap, de zaak van onze dromen beginnen. Wat is er mooier dan dat! 

Zij stelden voor om de bruidswinkel (ik was ondertussen 17 jaar) samen met mijn moeder over te nemen.

Toen begon het natuurlijk pas echt, inkopen in het buitenland, de boekhouding verzorgen en onder andere de bekende bruidsmodeshows organiseren waar de bruidswinkel mede groot door is geworden. In 2005 zijn we door onze groei verhuisd naar een prachtige locatie aan de rand van Deurne. Hier was de mogelijkheid om naast de bruiden, ook hun aanstaande en hun familie te kunnen voorzien van hun (trouw)kleding. De naam hebben we toen veranderd naar Koonings Bruid en Bruidegom. 

Naast het runnen van de bruidswinkel ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen als designer. In 2009 heb ik een zeer exclusieve bruidskledinglijn ontworpen onder mijn eigen label genaamd ‘Ramona Poels’. Deze ontwerpen zijn voor het eerst gepresenteerd op de miljonair fair in Amsterdam.

Daarna hebben veel mensen, onder wie diverse BN’ers, de weg naar onze bruidsmodespeciaalzaak gevonden. Ik heb de kleding mogen ontwerpen voor de ‘toppers in concert’ en de bruidskleding verzorgd van enkele wereldberoemde voetballers en hun geliefden.  

Naast het runnen van de bruidswinkel ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen als designer.

 

Elk jaar weer organiseer ik onze eigen ‘Europa’s grootste bruidsmodeshows’ en kan hier veel energie en creativiteit in kwijt. Samen met een klein team bedenk ik deze shows die vol zitten met mooie choreografieën en entertainment. Uiteraard presenteren wij de allernieuwste bruidscollecties en zelf loop en dans ik ook nog altijd mee.

Dansen is en blijft een van mijn grootste hobby’s en regelmatig treed ik op in de theatershows van René Shuman en Angel Eye. Daarnaast ben ik altijd druk bezig met het inkopen van de mooiste bruidsmode over de hele wereld. 

Het afgelopen jaar heeft er een enorme verbouwing en vernieuwing plaatsgevonden in onze bruidsmodezaak en kan ik met trots zeggen dat we Koonings Bruid en Bruidegom de grootste bruidsmodespeciaalzaak ter wereld mogen noemen!

Ook ben ik ontzettend trots op het geweldige Koonings team. Zij zijn mijn klankbord en vormen een hele hechte groep. Een speciale plek heeft mijn moeder, die heel veel voor mij betekent en mij nog dagelijks steunt waar ze maar kan. Mede door hen is mijn droom uitgekomen.

Ondernemen is mijn passie, mijn hobby, mijn alles. Denken, durven en gewoon doen!

Dreams can come true, if we have the courage to pursue them... 

 

ramona-poels-logo.jpg

Mijn blogs