Als ondernemer en ontwerpster streef ik naar het allerbeste voor de mooiste dag van uw leven.

Hoe het allemaal begon, een meisjesdroom die werkelijkheid werd!

Als klein meisje droomde ik er al van om ooit een echte onderneemster te worden. Dat ik dan ook altijd de beste wilde zijn kwam dan ook in mijn jonge jaren al flink naar voren. De beste zijn, baasje spelen en creatief bezig zijn. Dat was een combinatie die op mijn lijf stond geschreven. 

klein_cropRamona-Melissa-van-der-Meijde.jpg

Vroeger hielp ik dan ook vaak mee op mijn vaders bedrijf, timmeren, boren, op de tractor, ik wilde het allemaal leren. Mijn vader was én is dan ook nog altijd een groot voorbeeld voor mij. Een bezige bij noemde mijn moeder me altijd! Toen ik op mijn vierde leeftijd dan ook met mijn zusje Manuela mee mocht lopen tijdens een modeshow, georganiseerd door mijn oom en tante, die destijds Koonings runde, was ik niet meer van het podium af te slaan. Ik ging dansen, deed mee aan wedstrijden en tekende al mijn pakjes zelf, die mijn moeder dan voor mij maakte. 

Tijdens mijn favoriete schoolvak, tekenen, bedacht ik destijds hoe ik mijn droom kon waar maken; het hebben van een eigen bedrijf. In de zomervakanties werkte ik hard en had ik verschillende baantjes. Zo plukte ik aardbeien en bonen, maaide gras, sorteerde de aardappels, schuren, lassen tot en met het in elkaar zetten van analoge tv-antennes. Ik leerde al op een jonge leeftijd om te denken, durven en te doen!

Ik ontwierp al mijn danspakjes zelf en liet die vervolgens door mijn moeder maken.

Vanaf mijn veertiende ging ik samen met mijn moeder ieder weekend werken in de bruidsmodezaak van mijn oom en tante. Na eerst als poetshulp en koffiemeisje aan de slag te zijn gegaan mocht ik al snel bruidjes helpen met hen zoektocht naar de perfecte jurk.

Vanaf mijn 14e jaar ging ik ieder weekend met mijn moeder werken in de bruidsmode zaak van mijn oom en tante.

 


Niets was mij te gek om de wens van de klant in vervulling te laten gaan, en zo liet ik mijn creativiteit de vrije loop om de klant te laten slagen. Dit was mijn toekomst! Er lagen zoveel kansen die ik met beide handen wilde aangrijpen, en waar ik mijn ondernemerschap en creativiteit in kwijt kon. 

Ik herinner het nog als de dag van gister toen mijn oom en tante mij, ik was inmiddels 17, en mijn moeder vroegen om de bruidszaak over te nemen. Een droom die uitkwam. 

Door hard te werken en mijn hart te volgen mag ik met trots zeggen dat we de grootste bruidsmodezaak van Europa zijn. Nog steeds vinden elke dag zowel bekende als onbekende Nederlanders, maar ook steeds meer klanten uit andere Europese landen de weg naar Koonings.

Elk jaar weer organiseren wij met een hecht team onze eigen en Europa’s grootste bruidsmodeshow, vol met choreografieën en entertainment. Wij presenteren de allernieuwste bruidscollectie, en zelf loop en dans ik ook nog altijd mee. Dansen is na al die jaren nog altijd mijn grootse hobby.

klein_cropRamona-Melissa-van-der-Meijde.jpg

Naast het runnen van de bruidswinkel ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen als designer.

 

Elk jaar weer organiseer ik onze eigen ‘Europa’s grootste bruidsmodeshows’ en kan hier veel energie en creativiteit in kwijt. Samen met een klein team bedenk ik deze shows die vol zitten met mooie choreografieën en entertainment. Uiteraard presenteren wij de allernieuwste bruidscollecties en zelf loop en dans ik ook nog altijd mee.

Dansen is en blijft een van mijn grootste hobby’s en regelmatig treed ik op in de theatershows van René Shuman en Angel Eye. Daarnaast ben ik altijd druk bezig met het inkopen van de mooiste bruidsmode over de hele wereld. 

 

 

Ondernemen is mijn passie, mijn hobby, mijn alles. Denken, durven en gewoon doen!

 

 

ramona-poels-catwalk-4-jaar-oud.jpg

Volgend jaar bestaat Koonings bruid en bruidegom vijftig jaar, een enorm groot mijlpaal voor ons. Ik ben dan ook ontzettend trots op ons geweldige team en op het feit dat wij Koonings nog steeds de grootste bruidsmodezaak van de wereld mogen noemen

Mede dankzij mijn moeder heb ik mijn droom waar kunnen maken, zij heeft een speciaal plekje in mijn hart en is na al die jaren nog steeds mijn steun en toeverlaat. 

 

 

Dreams can come true, if we have the courage to pursue them... 

 

Liefs, 

Ramona

Mijn blogs