Typische bruid – huwelijkstradities voor je trouwjurk

Wie kent de goede oude gebruiken niet? Of je nu kiest voor een moderne destination bruiloft of voor een rustig feest in kleine kring: de meeste bruiden willen niet trouwen zonder traditie. Als we de goede oude gebruiken zouden volgen, zou het gemakkelijk zijn: iets nieuws, iets ouds, iets geleend en iets blauws. Hier kun je ontdekken waar ze precies voor staan ​​en welke creatieve manieren er zijn om ze in je look te verwerken.

Iets nieuws

Waar elke aanstaande bruid waarschijnlijk het meest naar uitkijkt: iets nieuws. In de meeste gevallen is dit al de trouwjurk. Je eigen stylist gaat je helpen bij het vinden van jouw droomjurk uit ruim 4.500 trouwjurken bij Koonings. Maar dat is nog maar het begin. Als je besluit de trouwjurk van een familielid te dragen, kan je ook iets nieuws vinden in de vorm van aanvullende accessoires. Een magische tiara, de bijpassende sluier, comfortabele bruidsschoenen waarmee je de hele nacht kan dansen of een prachtig sieraad: de mogelijkheden zijn eindeloos. In de eigen accessoireswinkel van Koonings vind je een enorme keuze aan mogelijkheden. Wat je ook kiest, iets nieuws in je bruidslook vertegenwoordigt uiteraard de nieuwe verbinding die je samen creëert – de basis voor een gezamenlijke toekomst. Het staat voor vooruitkijken en geeft hoop op een gelukkig huwelijk met gedeelde avonturen die voor je liggen.

Rosa Sluier

ac-3c-rhodium Armband Abrazi

Iets ouds

Iets ouds in de bruidslook kijkt daarentegen terug naar het verleden en symboliseert afstamming, afkomst en de band met de eigen familie. In deze diepe verbondenheid vieren mensen dat er nu een nieuwe verbinding ontstaat tussen twee families. Iets ouds in de bruidslook vind je vaak terug als een geschonken erfstuk, zoals sieraden in de vorm van een ketting of oorbellen. Maar het kan ook de bruidssluier van oma zijn, een paar bruidshandschoenen, het zakspiegeltje van een vriendin of de zakdoek van een familielid. Ons idee: Heb je de trouwjurk nog van je oma, moeder of iemand met wie je een sterke band voelt en die idealiter al een lang en gelukkig huwelijk heeft? Wat dacht je ervan om uit deze trouwjurk een klein hartje te knippen en dit van binnenuit ter hoogte van je hart in je eigen trouwjurk te laten naaien? Een verborgen maar liefdevol detail dat je ook in het eigen Koonings atelier in je trouwjurk kan laten verwerken.

Iets geleend

Deze grote dag wil je zeker vieren met de mensen die voor jou het belangrijkst zijn, zoals vrienden en familie. Een uitbundige sfeer, de liefde hangt in de lucht en iedereen viert samen met jou dat jij het geluk hebt gevonden. Dit is precies wat het geleende item weerspiegelt. Leen iets van iemand die jou geluk schenkt en idealiter zelf een lang en gelukkig huwelijk heeft, zodat het geluk ook op jouw huwelijk kan worden overgedragen. Wat dacht je van een sieraad, een enkelbandje, een kousenband, een haarclip of de sluier van een vriend? Ook een geschikte tas voor jouw trouwdag is een ideale lening.

Iets blauws

Als het om de gewoonte van de bruidslook gaat, mag iets blauws natuurlijk niet ontbreken. Als kleur van liefde en zuiverheid vertegenwoordigt het uiteraard de fundamentele kenmerken van een huwelijk. Iedereen kent waarschijnlijk de typische blauwe kousenband, maar afhankelijk van de trouwjurk die je kiest, is het misschien niet altijd mogelijk om deze onder de jurk te dragen. Hetzelfde geldt voor blauw ondergoed, wat uiteraard minder een probleem is bij ondoorzichtige A-lijnen en zwierige prinsessenjurken. Maar wat dacht je van blauwe nagellak, blauwe schoenen, passende sieraden of zelfs een bruidsboeket met blauwe accenten? Een verborgen pinnetje met geluksbrengers en blauwe elementen kan ook aan deze gewoonte voldoen. Kijk gerust eens rond in onze accessoirewinkel.

Of het nu met of zonder tradities en gebruiken is, het allerbelangrijkste is dat je naar je onderbuikgevoel luistert en niet alleen je bruiloft, maar ook je bruidslook precies vormgeeft zoals jij denkt dat het goed is en hoe het voor jou goed voelt. Graag helpen we jou erbij.

 

Maak gemakkelijk online een afspraak om de trouwjurk en de passend accessoires te vinden.

 

Maak direct een afspraak