Verzending & bezorging

De verzending van je bestelling wordt verzorgd door PostNL.
Via de Track en Trace code die je per e-mail ontvangt zodra het pakket is verstuurd, kun je in de gaten houden wanneer jouw pakket wordt bezorgd.  
De kosten voor het verzenden zijn €4,95. Is het orderbedrag van je bestelling meer dan €150, dan is de verzending gratis!

Niet thuis
Mocht je onverhoopt toch niet thuis zijn op het moment van aflevering, dan zal de bezorger het pakket bij de buren afgeven of de volgende dag een nieuwe bezorgpoging doen.
Mocht deze tweede poging niet lukken, dan ontvang je een ophaalkaart waarmee je de bestelling  de volgende werkdag op kunt halen bij het dichtbij zijnde postkantoor.

Track en Trace nummer onbekend
Soms kan het voorkomen dat je na het invoeren van het Track en Trace nummer de melding krijgt ‘opdracht niet gevonden’. Deze melding wordt veroorzaakt doordat PostNL de zending nog niet heeft verwerkt. Je kunt de status van de zending in dit geval na 23:00 uur of de volgende werkdag na 09:30 proberen op te vragen. Mocht de melding dan nog steeds tevoorschijn komen neem dan gerust contact op met de klantenservice van PostNL: 0900-0570 (EUR 0.45 ct. p/m)

Postbus adres
Het is niet mogelijk om je bestelling bij een postbusadres af te laten leveren.

Zelf afhalen

Het is ook mogelijk om je bestelling zelf af te halen. Tijdens de bestelprocedure kun je aangeven dat je de bestelling op wilt halen in onze winkel. Wij nemen contact met je op zodra de bestelling klaar ligt. We maken dan met jou de afspraak wanneer je het wilt ophalen. Wanneer je het pakket op komt halen, dien je wel je legitimatie te laten zien.